logo

Üdvözöljük honlapunkon!

 Az Újtikosi Református Missziói Egyházközség 1999 óta önálló egyházközség, előtte a Polgári Református Missziói Egyházközség szórványgyülekezete volt.

1999 decemberében kezdődött meg a református templom építése. A templom alapkőletétele 2000. június 10.-én történt, ünnepi istentisztelet keretében. Azóta a templom falai állnak, tetőszerkezete, nyílászárói elkészültek.

 

A 2005. esztendőben Istennek hála a külső vakolás is megtörtént, és az áram is bekötésre került. A munkálatok részint a gyülekezet tagjainak adakozásából, részint pályázati pénzekből kerültek finanszírozásra. (További képek a templomról a Galériában.)

 

 A kis gyülekezetünk erőn felül adakozik, és imádkozik azért, hogy minél előbb használatba vehesse templomát. Istentiszteleti alkalmainkat jelenleg a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében tartjuk, mert a gyülekezetnek semmilyen ingatlana nincs.

 

Mint a mellékelt fényképekből is kitűnik, hátra van még a templomtér belső szigetelése, burkolása, a karzat mellvéd elkészítése, burkolása, víz, csatorna és fűtés beszerelése, berendezési tárgyak megvásárlása, belső nyílászárók megvásárlása és beszerelése, külső lépcsők és rámpa megépítése. A templom befejezéséhez segítséget kér a gyülekezet mindazoktól, akik ezt megtehetik.

 

 

Amennyiben szívesen támogatná hitközségünket, úgy kérjük az Üzenet oldalon vegye fel velünk a Kapcsolatot....

 

 

 

 

***